Tuinontwerp maken
Tuinontwerp maken
HomeOver onsContactVacatures

Tuinontwerp maken

Ieder tuinontwerp begint met een goed gesprek, waarin alle wensen van de klant op een rijtje worden gezet voordat we een tuinontwerp maken. Zelfs voor tuintjes van een paar vierkante meter groot zijn er volop mogelijkheden. Bepalend is op welke manier de ruimte in de toekomst wordt gebruikt. En wat is de sfeer die de inrichting en de beplanting moeten uitstralen?

Is de tuin straks het domein van ravottende kinderen? Of wil de eigenaar er in alle rust kunnen genieten van de zon of van weelderig groeiende en bloeiende planten?
Moet de natuur in de tuin worden gehaald, bijvoorbeeld met geurige bloeiers die vlinders lokken? Hoort de tuin een vertrouwde sfeer te ademen, of moet hij juist een exotische aanblik bieden, met mediterrane palmen, romantische rozenperken, Provençaalse lavendelbedden of een Oosterse waterpartij?

Het is in alle gevallen nuttig rekening te houden met de bestaande omstandigheden in het tuinontwerp. Beslaat de tuin een maagdelijke lap nieuwbouwgrond of is het een te renoveren erf, waar wellicht nog karakteristieke bomen of andere elementen te vinden zijn die in een nieuw plan passen?

Al deze punten - en meer - komen aan de orde in het eerste gesprek, dat uitmondt in een duidelijk pakket met wensen en verlangens. Aan de hand daarvan gaan we het tuinontwerp maken, de basis voor een vervolggesprek.